نگرانی دولت ها از ارز دیجیتال
ترس از ارزهای رمزنگاری و ماینر چیست؟ که دولتها با آن مواجه هستند، روز به روز افزایش مییابد. برخی از دولتها مانند دولت کره به سرعت اقداماتی را در جهت رفع آن انجام دادهاند. این در حالی است که خیلی از کشورهای دیگر بسیار نگران هستند اما به دنبال تصمیم هوشمندانه در این زمینه هستند.
دو دلیل بزرگ وجود دارد که دولتها از بازار ارزهای رمزنگاری شده و صنعت جدید ترس دارند:
1- اولین دلیل مشکل مالیات است. دولتها از طریق مالیات جمعآوریشده از درآمد حاصل از شهروندان یا عملیاتهای مالی که در یک کشور انجام میشود، بودجه خود را تامین میکنند. با توجه به ناشناس بودن بیتکوین و دیگر کریپتوکارنسیها، معاملات بسیاری را میتوان بدون مالیات انجام داد و این یعنی از دست رفتن چندین میلیون دلار از دست دولت.
البته این نکته هم باید در نظر گرفت که امروزه حتی در بازار ارزهای فیات نیز دولت کنترل کامل مساله را ندارد. مثلا اینکه چگونه یا در کجا نقدینگی جریان دارد و به کدام سمت میرود. کارمزدهایی که توسط سرویس درآمد داخلی گزارش شده و در گزارش رسمی کشور آمریکا ثبت نشده است، حدود 500 میلیارد دلار است. بنابراین، این به این معنی است که بازار فیات منحصرا هم ایمن نیست و تفاوت چندانی با کریپتوکارنسیها ندارد.
2-دلیل دوم پولشویی است. بسیاری از کشورهایی که نسبت به کریپتوها فوبیا دارند، بخاطر موضوع پولشویی است. از کریپتوکارنسیها میتوان برای تامین مالی تروریسم که در حال حاضر یک مشکل جهانی است استفاده شود. این به گونهای به دلیل ماهیت ناشناس بودن این ارزها است. تروریستها میتوانند به راحتی از این طریق به طور ناشناس تامین مالی شوند. اما باز هم در اینجا میتوان به این نکته اشاره کرد که تروریسم در حال حاضر توسط ارز فیات در حال تامین مالی است. پس میتوان گفت هر چند که این سیستم نوین میتواند تامین مالی فعالیتهای این گروهها را آسانتر کند، اما سیستمهای سنتی و قدیمی نیز گزینهای برای مبارزه با تروریسم ندارند.
دولتها چه راهکارهایی را میتوانند پیش بگیرند؟
در درجه اول، آنها میتوانند به روشهای جایگزین برای مالیات گرفتن فکر کنند. در حال حاضر، دولتها از طریق ابزارهایی مانند مالیات بر درآمد، مالیات همکاری، صادرات و واردات و … مالیات دریافت میکنند.
اگر معاملات در بیتکوین ناشناس انجام میشود، دولت باید از طریق روشهای جایگزین مانند مالیات بر درآمد، سهم خود را بگیرد. مثلا فقط زمانیکه ارز فیات به ارزهای رمزنگاری شده تبدیل میشود یا… .
در نهایت، برای مبارزه با تامین مالی تروریسم و پولشویی، دولتها میتوانند این کار را با تحمیل مقررات مانند آنچه کرهجنوبی به تازگی تصویب کردهاست انجام دهند که به موجب آن افراد، ملزم به استفاده از هویتهای واقعی برای فعالیت در صرافیهای ارزهای رمزنگاری شده هستند.
با این وجود، همه اینها تا حد زیادی مخالف دیدگاههای بسیاری از مشتاقان ارزهای رمزنگاری شده است. کاربران این تکنولوژی معتقدند دولتها باید کاملا ریشهکن شوند و بر این باورند که همه باید قادر باشند امور مالی خود را بدون اینکه کنترل کنندهی مرکزی، چیزی را به آنها دیکته کند، کنترل کنند.
کاردترونیک، بزرگترین اپراتور دستگاههای خودپرداز در دنیا، ارزهای مجازی را جزو تهدیدات و ریسکهای اساسی برای کسب و کار خود برشمرد.
بر اساس گزارش سالانه این شرکت، تحلیل رفتار مشتریان نشان از تغییر اساسی در روشهای پرداخت آنها دارد. در واقع مشتریان ترجیح میدهند از روشهای الکترونیکی بجای روشهای سنتی فیزیکی استفاده کنند. روشهای پرداخت الکترونیکی مانند موبایل همواره در حال رشد هستند. این موضوع منجر به کاهش تقاضا برای پول نقد در فروشگاهها شده و در نهایت مهر پایانی بر فعالیت استفاده از دستگاههای خود پرداز خواهد بود.
علاوه بر روشهای پرداخت ذکر شده، کاردترونیکس، تاکید کرده است که ارزهای مجازی مانند بیتکوین، عاملی بر کاهش تقاضا برای پول نقد خواهند بود. این شرکت اعتقاد دارد همهی این فاکتورها ممکن است بر حجم تراکنشها در جهت منفی تاثیر بگذارد. با رشد سریع روشهای پرداخت بدون تماس و افزایش حجم روشهای پرداخت دیجیتال در زندگی روزمره، فاصله گرفتن از شیوه نقدی امری بدیهی به نظر میرسد.
قبل از سوئد، وزارت اقتصاد دانمارک بیانهای را صادر کرد که در جهت آن اکثر خرده فروشان میبایستی از پذیرفتن پول نقد از مشتریان خودداری کنند. بر اساس گزارشها نزدیک به یک سوم از دانمارکیها ترجیح میدهند از روشهای پرداخت موبایل استفاده کنند.
در همین زمان، شرکت هیوسانگ، یکی از سازندگان بزرگ خودپرداز در آسیا، بیتکوین را با دستگاههای خودپرداز بینالمللی خود یکپارچه کرده که به میلیونها کاربران اجازه میدهد تا توانایی برداشت یا خرید و فروش بیت کوین را داشته باشند.
- ۹۹/۰۲/۲۸